Despre mine

Dragii mei,Gabriela Cotarcea

Va multumesc tuturor acelora care vizitati site-ul meu, in primul rand pentru timpul acordat. Totodata, va multumesc celor care-mi daruiti increderea dvs atunci cand veniti in cabinetul meu. Stiu ca unii dintre dvs si, mai ales, unele dintre dvs ati incercat sa ma gasiti sau sa comunicati cu mine, lucru dificil de multe ori. Tocmai acesta este motivul pentru care incepand cu acest an doresc sa fim mai aproape. Voi incerca sa va ajut in primul rand oferindu-va o mica arhiva a emisiunilor, interviurilor si articolelor mele, in care sper sa regasiti raspunsuri la intrebarile dvs. De asemenea, de foarte multe ori, din lipsa de timp, anumite mesaje importante nu am reusit sa le transmit, regret ca nu am putut raspunde la intrebarile domniilor voastre, dar de acum sper sa comunicam mai bine.

Daca esti femeie si parcurgi aceste pagini sa stii ca site-ul gabrielacotarcea.ro este in primul rand pentru tine. Doresc sa devenim prietene, voi organiza ateliere de lucru in care tema principala este sanatatea ta, fertilitatea si cum sa fim toate mai aproape. Cred ca este important sa comunicam in conditiile in care fiecare dintre noi munceste mult si ramane cu foarte putin timp pentru viata personala. Am observat in ultimii ani un trend care se aplica atat pacientelor mele, dar si prietenelor, de multe ori pacientele mele fiind si prietenele mele, cat si femeilor in general, si anume, dorinta de a nu gresi, de a nu risca, teama de a suferi, dorinta de perfectiune, lupta de zi cu zi ca in fiecare dimineata sa poti fii mai proaspata, mai desteapta, mai puternica, mai seducatoare, mai responsabila si, daca se poate, mai sanatoasa, dar toate acestea, cat mai rapid, pentru ca nu este timp. Nu e de mirare ca, in astfel de conditii, are loc o instrainare fata de familie, prieteni, colegi. Tot mai adesea, femeia avand 27-40 de ani are un profil bine conturat – este frumoasa, ingrijita, seducatoare, desteapta, puternica si capabila sa se intretina foarte bine singura. Dar aceasta femeie, la intrebarea mea “cati copii aveti?”, raspunde de cele mai multe ori “nici unul”… Ca, dupa o scurta pauza, sa completeze retoric, “dar cu cine?”… Oricat ar parea de bizar, aceste femei speciale, frumoase si puternice, reusesc cu greu sa gaseasca un El pe masura lor. Sau daca au o relatie, nu sunt sigure ca a venit momentul intemeierii unei familii…

Cu parere de rau trebuie sa spun, dar in rastimpul macinat de atatea si atatea intrebari, angoase, decizii si indecizii, amanari, despartiri, noi si noi sperante… Tic-Tac… timpul nu sta, el alearga in defavoarea noastra, ca femei. Astfel ca, nu de putine ori, am vazut femei care, atunci cand se decid sa aiba un copil, este tarziu si dificil.

Cred ca este nevoie sa stiti exact cat de fertile sunteti, acest aspect trebuie sa-l luati in seama si in functie de el sa va prioritizati viata. O femeie nu isi permite luxul sa-si astepte barbatul la infinit, pentru ca ea are un deadline, moment in care cuvantul familie nu mai poate include nasterea cu materialul sau genetic… Imi pare foarte rau cand aceste femei deosebite, cu un bagaj genetic extraordinar – intotdeauna am considerat cea mai mare avere a unui om bagajul genetic – tocmai ele nu fac copii. O imagine despre cat de fertila sunteti se obtine facand un consult ginecologic, o ecografie transvaginala si hormonul antimulerian AMH in primele doua saptamani de la prima zi de menstra. Pentru cele mai ambitioase, o imagine asupra fertilitatii partenerului se obtine efectuand o spermograma.

Acest demers poarta numele Tic-Tac Prioritizeaza-ti Viata si este campania mea dedicata femeilor pentru a avea o familie, din punctul meu de vedere, al unei mame, cel mai de pret element din viata unei femei si tare mult mi-as dori cat mai multe dintre dvs sa devina din femei extraordinare mamici extraordinare. Astept parerile dvs aici, pe site, la contact@gabrielacotarcea.ro.

Dintotdeauna am considerat ca voi sunteti primul si cel mai important doctor din viata dvs, eu fiind doar o prietena care sa va ajute atunci cand doriti. Fara atentia dvs de a vedea semnele unei probleme de sanatate, fara abilitatea si intuitia dvs de a preveni anumite boli sau situatii neplacute, eu nu as avea satisfactia unei legaturi deosebite medic-pacient.

Va doresc tuturor o viata sanatoasa, frumoasa, liniste in suflet, prieteni adevarati si, nu in ultimul rand, timp liber, pentru ca o femeie informata inseamna o sansa mai mare la viata.

Cu drag,

share