Prezervarea fertilităţii

conservarea-fertilitatii-01Dupa ani în care s-a discutat intens că amânarea maternităţii duce la afectarea fertilităţii în timp, iar la momentul respectiv se observă că există dificultăţi în producerea sarcinii, acum, văzându-se tendinţa acută de asumare a maternităţii tot mai tardiv, după 30 ani, soluţia o reprezintă prezervarea fertilităţii.

Practic este mult mai usor sa te asiguri la tinerete ca ai rezerve decat sa încerci mai târziu să îmbunătăţeşti o fertilitate care este foarte scazută.

conservarea-fertilitatii-02Prezervarea fertilităţii se referă la metode prin care, femeia, barbatul sau cuplul se asigură din timp că vor avea şansele cele mai mari la moştenitori.

Metodele prin care se realizează sunt chirurgicale, vitrificarea sau crioprezervarea de ţesut ovarian, nu necesită tratament hormonal. Tratament hormonal se poate face pentru recoltarea de ovocite cu posibilitatea vitrificării acestora sau a vitrificării ovocitelor impregnate.

Pentru bărbaţi sunt posibile congelarea de spermă şi vitrificarea de ţesut testicular.

O categorie aparte o reprezintă pacientele tinere de până în 40 de ani diagnosticate cu cancer. Iată câteva întrebări pe care ele şi le pun:

  • Oare pot avea copii?
  • Când după tratament…?
  • Oare tratamentul îmi va afecta fertilitatea?
  • Sarcina va creşte riscul de recidivă de cancer?
  • Pot face ceva cu fertilitatea mea înainte de a fi operată de cancer?
  • Ce metodă să aleg?

Daca browserul dvs. nu poate să redea fişierul video, îl puteţi descărca aici şi viziona ulterior.








Comments are closed.